NYESZ számla

A Nyugdíj Előtakarékossági Számla már 2006 óta létező és működő nyugdíjcélú előtakarékosság. Viszonylag kevésbé ismertebb mint az önkéntes nyugdíjpénztár, vagy a nyugdíjbiztosítás, amelynek az oka a befektetés kezelésében keresendő. Az előbb említett két nyugdíj megtakarítás esetén ugyanis nem mi végezzük a konkrét befektetést, hanem a pénzintézet. Itt viszont minden egyes adás-vételt nekünk kell kigondolni, időzíteni, és az adott platformon keresztül végrehajtani.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő pénzügyi képzettségünk, és kellő időnk legyen a NYESZ számla menedzselésére, mert nem a nyugdíj vagyonunkon kell ezt megtanulni. Számos pénzintézetnél nyithatunk ilyen számlát, íme, a legfontosabb adatok:

Összegezve tehát, a NYESZ számla azon embereknél lehet hatékony megoldás a nyugdíjas évekre, akik pénzügyileg képzettek, és jártasak a befektetések világában. Ráadásul általában itt a legalacsonyabb az adókedvezmény is, hiszen éves szinten 20%, legfeljebb 100 ezer forint. Ez a felső korlát 130 ezer forintra is felugorhat, abban az esetben, ha 2020-ig nyugdíjba vonulunk.


ÜGYFELEINK MONDTÁKAz utasbiztosítás kapcsán, amikor arra szükség volt, minden a lehető legflottabbul működött külföldön és rapid tájékoztatást is kaptunk az adott szituációval kapcsolatosan.
Péter
Ha bármilyen kérdésem van a biztosításokkal kapcsolatban rögtön kapok rá választ. Mindenben segít a kolléganőjük. Gratulálok a csapatmunkához.
Flóra
Mindig segítőkész a kapcsolattartó és rövid idő alatt minden kérdésre választ kapok.
Krisztián
Korrekt gyors ügyintézés, nem ok nélkül, évek óta önöknél intézem cégem, családom, ismerőseim biztosítási ügyeit.
Andor
Állandó készenlét és felkészültség. Olyan nincs, hogy nincs!
Zsófi